ATKLĀTA LATVIJAS ALUS DARĪTAVU TŪRE
Latvijā
darīta alus garšas visām gaumēm, pieskaņotas uzkodas un stāsti par alu vairāku
stundu garumā ir piedzīvojums, kas neatstās vienaldzīgu nevienu alus baudītāju.
Svinot gada jubileju, Rīgas alus kvartāls ir paplašinājis savu tūrisma produktu
klāstu ar jaunu gastronomiskā tūrisma maršrutu – Latvijas alus darītavu tūri,
kas ved uz Vidzemes mazajām alus darītavām.
“Rīgas alus kvartāla gada
jubileju esam sagaidījuši ar vairāk nekā 200 Latvijas alus garšām, kas
atrodamas mūsu krogos un brūvkrogos. Amata alus kustība Latvijā piedzīvo savu
uzplaukumu, pērn Latvijā darbu uzsākuši vismaz desmit jauni mazie brūži, šogad
plāno atvērties vēl vismaz pieci, līdz ar to tikai likumsakarīgi, ka mēs
iepazīstinām alus baudītājus no visas pasaules ar Latvijā darītu alu. Visu
pagājušo gadu mēs vedām alus mīļotājus Rīgas alus kvartāla tūrēs, simtiem viesu
atklājot bagātīgo alus šķirņu buķeti, ko piedāvā mūsu krogi. Šogad tūres vedīs
arī ārpus pilsētas, atklājot īstās Latvijas zemes garšas vietās, kur tiek
radīts mūsu nacionālais dzēriens – alus,” stāsta Rīgas alus kvartāla idejas
aizsācējs, Valmiermuižas alus
saimnieks Aigars Ruņģis.
Latvijas alus darītavu tūre
vedīs uz trīs mazajām alus darītavām Vidzemē – katra no tām ar savu raksturu un
alus klāstu. Tos, kuri vēlas atklāt bagātīgo Latvijā darītā alus pasauli,
gaidīs Valmiermuižas alus darītava
pie Valmieras, alus darītava Malduguns
Raunā un Raiskumietis Raiskumā.
A.Ruņģis: “Valmiermuižas alus darītavā ikvienam mūsu viesim ir iespēja iepazīt bagātīgo Latvijas garšu ēdienkarti, kas veidota atbilstoši gadalaikam un lokālajiem produktiem. Ekskursija pa brūzi alus zinātāja pavadībā, alus degustācija ar atbilstošām uzkodām, kā arī bagātīgas pusdienas Valmiermuižas alus virtuvē ir unikāls veids, kā iepazīt Latvijas alus garšas vietā, kur tās ir radītas un darītas.”
Krišjānis Zeļģis, Malduguns alus aldaris: “Malduguns alus darītava tapa kā
rezultāts mūsu aizrautībai ar alu. Mūsu ikdiena ir dažāda tipa eili, tomēr
būtiski ir arī eksperimenti ar visdažādākajām garšām. Bez ierastākiem alus
stiliem mums ir alus, kuru sastāvā ir ķiploki, raudzēta bērzu sula, čili
pipari. Mēs meklējam jauno Latvijas garšu. Malduguns
alus ir garšpilns piedzīvojums, ko aicinām atklāt Latvijas alus tūrē.”
Donāts Čudorāns, alus
brūzis Raiskumietis: “Mums ir svarīgi
atklāt reģiona garšas pēc iespējas plašākam alus baudītāju lokam – tieši tāpēc
mēs veltām savus spēkus ne tikai alus brūvēšanai, bet arī senā maizes krāsnī
cepam sātīgu Latvijas maizi un uz vietas arī kūpinām gaļu. Tās ir klasiskas
garšas, kuras papildina viena otru, un
to visu iespējams nobaudīt, ciemojoties mūsu alus darītavā.”
Latvijas alus tūre
paredzēta interesentu grupām no 5 līdz 15 cilvēkiem, piedāvājuma paketē
iekļautas ekskursijas un degustācijas trīs alus darītavās, vairāku kārtu
pusdienas un launags, kā arī transports. Latvijas alus tūres tiek organizētas
ar iepriekšēju pieteikšanos, vienojoties pa tālr.
+371 20081990 vai info@beerdistrict.lv.